Ωλένια Νευρίτιδα

Το ωλένιο νεύρο είναι ένα από τα τρία βασικά νεύρα του άνω άκρου. Η ωλένια νευρίτιδα είναι συχνή πάθηση. Οφείλεται σε φλεγμονή που προκαλείται κυρίως λόγω πίεσης του ωλένιου νεύρου καθώς διέρχεται στην έσω πλευρά του αγκώνα στον ωλένιο βόθρο.

Εκδηλώνεται με μούδιασμα  στα δύο μικρά δάκτυλα του χεριού κυρίως το βράδυ, πόνο στον αγκώνα, στον ώμο, με ταυτόχρονο σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα αλλά και με αυχενικό σύνδρομο.

Η διάγνωση μετά την κλινική εξέταση, επιβεβαιώνεται με το  ηλεκτρομυογράφημα. Η θεραπεία αρχικά είναι συντηρητική, αλλά όταν τα συμπτώματα επιμένουν πρέπει να γίνει χειρουργική αποσυμπίεση του ωλενίου νεύρου με τη μεταφορά του συνήθως στην πρόσθια θέση κάτω από το δέρμα.

Ο ορθοπαδικός Χρύσανθος Χρυσάνθου αντιμετωπίζει την ωλένια νευρίτιδα χειρουργικά. Χρησιμοποιεί την τροποποιημένη τεχνική του Bath   με μία μικρή τομή. Η επέμβαση διαρκεί πολύ λίγο χρόνο, γίνεται στο ιατρείο, είναι ανώδυνη και ο ασθενής μπορεί να κινήσει τον αγκώνα του την ίδια ημέρα, έχοντας απαλλαγεί πλήρως από τις ενοχλήσεις.