Επανορθωτική χειρουργική

Η Επανορθωτική Χειρουργική στην Ορθοπαιδική είναι ένας εξειδικευμένος τομέας που περιλαμβάνει κυρίως χειρουργικές επεμβάσεις, οι οποίες στοχεύουν στην αποκατάσταση της φυσιολογικής λειτουργίας και δομής των αρθρώσεων, των συνδέσμων, των τενόντων καθώς και των μυών, την οποία εφαρμόζει ο Ορθοπαιδικός Χειρουργός Δρ. Χρύσανθος Χρυσάνθου, με πολύ μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση στη χειρουργική του Ώμου – Αγκώνα – Καρπού – Αντίχειρα – Γόνατος – Ισχίου.

Στην επανορθωτική χειρουργική εντάσσονται:

  • Τραύμα : αντιμετώπιση σύνθετων κακώσεων που αφορούν κατάγματα, εξαρθρήματα, συνδεσμικές ρήξεις
  • Κατάγματα : Ορθή χειρουργική αντιμετώπιση σύνθετων καταγμάτων με στόχο την όσο το δυνατόν γρηγορότερη επάνοδο του ασθενούς.
  • Αρθροπλαστικές αρθώσεων (πρωτογενείς) : Στόχος είναι η ανάκτηση της φυσιολογικής λειτουργίας της φθαρμένης άρθρωσης αντικαθιστώντας την με τεχνητή. Οι σύγχρονες αρθροπλαστικές είναι εξατομικευμένες και διενργούνται ρομποτικά ή ψηφιακά.  Οι αρθροπλαστικές μπορεί να αφορούν ολόκληρη την άρθρωση ( Ολικές αρθροπλαστικές) ή τμήμα της άρθρωσης (Μονοδιαμερισματικές)
  • Αναθεώρηση αρθροπλαστικών : Χειρουργικές επεμβάσεις που έχουν στόχο την αντιμετώπιση επιπλοκών ή αποτυχιών προηγούμενων επεμβάσεων.
  • Συνδεσμικές ρήξεις : Συμβαίνουν συνήθως στην ανατομική περιοχή του γόνατος ( Προσθίου ή Οπισθίου χιαστού ) και του ώμου (Rotator cuff)

Ο ορθοπαιδικός Δρ. Χρύσανθος Χρυσάνθου εφαρμόζει τις πλέον σύγχρονες τεχνικές με προσπελάσεις “ελάχιστης επεμβατικότητας” (MIS), αρθροκοπικά υποβοηθούμενες ή ρομποτικά, όταν αυτό απαιτείται. Το κύριο χαρακτηριστικό των επεμβάσεων αυτών είναι ότι ελαχιστοποιούν τον πόνο, τις επιπλοκές και προσφέρουν πολύ πιο γρήγορη αποκατάσταση, κινητοποίηση του ασθενούς και επιστροφή στην καθημερινότητά του.