Ιατρείο Ώμου & Αγκώνος Ιατρικού Διαβαλκανικού

Στο εξειδικευμένο Ιατρείο Ώμου & Αγκώνος του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης, με Διευθυντή τον ορθοπαιδικό Χρύσανθο Χρυσάνου, αντιμετωπίζονται παθήσεις του άνω άκρου με τους πλέον σύγχρονους τρόπους, οι οποίοι θεωρούνται ενδεδειγμένοι για την κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

Ο ιατρός μετά την κλινική εξέταση και το πλήρες ιστορικό του ασθενούς, θα ζητήσει εφόσον χρειάζεται, τον απαραίτητο απεικονιστικό έλεγχο από τα αποτελέσματα του οποίου θα αποφανθεί για το σχέδιο της θεραπείας και θα ενημερώσει πλήρως τον ασθενή.

Το Ιατρείο διαθέτει άρτια, υπερσύγχρονη υποδομή για την επίτευξη άριστων αποτελεσμάτων επ΄ωφελεία του ασθενούς.

Αντιμετωπίζονται περιστατικά που σχετίζονται:

  • με τον χρόνιο πόνο στην περιοχή του άνω άκρου όπως είναι η αρθρίτιδα, η περιαρθρίτιδα, οι επασβεστώσεις, οι τενοντίτιδες, η επικονδυλίτιδα, ο παγωμένος ώμος, υπακρωμιακή προστριβή
  • με τις τραυματικές – αθλητικές κακώσεις , όπως οι ρήξεις τενόντων (υπερακανθίου, υπακανθίου), ρήξη του τένοντα του δικεφάλου, εξαρθρήματα του ώμου (επιχείλιο χονδρο) καθώς και του αγκώνος,
  • επανορθωτική χειρουργική στην οποία ανήκουν οι αρθροπλαστικές του ώμου και του αγκώνος.
  • εξειδικευμένες παθήσεις του άνω άκρου όπως παθολογία του βραχιόνιου πλέγματος, η πτερυγοειδής ωμοπλατη

 

Η θεραπεία μπορεί να είναι συντηρητική με:

  • Καθοδηγούμενες εγχύσεις στις αντίστοιχες ανατομικές περιοχές
  • Αναρρόφηση των επασβεστώσεων με την τεχνική Barbotage όταν αυτό ενδείκνυται, με απλή τοπική αναισθησία
  • Χρήση βιολογικών θεραπειών όπως βλαστοκύτταρα, PRP για αντιμετώπιση των πρώιμων σταδίων αρθρίτιδος
  • Φυσιοθεραπεία

Χειρουργικές θεραπείες

Ο τρόπος διενέργειας των χειρουργικών επεμβάσεων στις ανατομικές περιοχές του ώμου και του αγκώνα εξελίσσεται ταχύτατα με τις ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους να κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος. Έτσι η χειρουργική θεραπεία τις περισσότερες φορές μπορεί να είναι ελάχιστης παρεμβατικότητας και να διενεργείται με την χρήση του αρθροσκοπίου.

Κλείστε ραντεβού με τον ιατρό Χρύσανθος Χρυσάνθου, κατά τις ημέρες που λειτουργεί το Ιατρείο Ώμου και Αγκώνος, στα Εξωτερικά Ιατρεία του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης.

Εξωτερικά ιατρεία
2310400463