Ομιλία Χρ. Χρυσάνθου στο 4ο διεθνές σεμινάριο για τον αγκώνα

Ομιλία Χρ. Χρυσάνθου στο 4ο διεθνές σεμινάριο για τον αγκώνα

Στο «Διεθνές Σεμινάριο για τις παθήσεις και τη χειρουργική του Αγκώνα» (“Athens International Elbow Course”), που πραγματοποιήθηκε τις  27 έως τις 29  Σεπτεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Λούρος» του ΜΗΤΕΡΑ, στην Αθήνα, συμμετείχε ως ομιλητής ο Ορθοπαιδικός Χειρουργός Ώμου – Αγκώνα, Δρ. Χρύσανθος Χρυσάνθου.

Το σεμινάριο οργανώθηκε από την Α΄ Ορθοπαιδική Κλινική του ΥΓΕΙΑ σε συνεργασία με την Α΄ Ορθοπαιδική Κλινική, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών, Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ» και έδωσαν το «παρών» Καθηγητές από Ευρώπη και Αμερική: Ο Καθηγητής B. Morrey (Mayo Clinic), D. Ring (Texas University), R. Van Riet (Αμβέρσα, Βέλγιο), M. Demirhan (Καθηγητής Πανεπιστημίου KOC Κωνσταντινούπολη και Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ώμου αγκώνο)ς και Λ. Ζαλάβρας (Πανεπιστήμιο Southern California, Los Angeles).

Στις εργασίες του περιλαμβάνονταν θέματα για τις κακώσεις και παθήσεις του αγκώνα, καθώς θα γίνει και αναφορά στις τελευταίες εξελίξεις στην χειρουργική των καταγμάτων του αγκώνος των συνδεσμικών βλαβών όπως και των σύνθετων κακώσεων καταγμάτων και εξαρθρημάτων. Επίσης, όλες τις σύγχρονες τεχνικές χειρουργικής αντιμετώπισης των κακώσεων του αγκώνος,  οι τενοντοπάθειες αγκώνος που αποτελούν μια σύγχρονη μάστιγα  και οι τελευταίες εξελίξεις στις ολικές αρθροπλαστικές αγκώνος.