1ο Σεμινάριο Αρθροσκοπικής χειρουργικής ώμου – αγκώνα στο Διαβαλκανικό

1ο Σεμινάριο Αρθροσκοπικής χειρουργικής ώμου – αγκώνα στο Διαβαλκανικό

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 1ου Σεμιναρίου Χειρουργικής Άνω Άκρου για την αρθροσκοπική χειρουργική ώμου – αγκώνα, το οποίο οργάνωσε το Ιατρικό Διαβαλκανικό σε συνεργασία με την Εταιρεία Ιατρικών Σπουδών και τα Χειρουργεία του Εργαστηρίου Ανατομίας & Χειρουργικής Ανατομίας του ΑΠΘ και το Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ της Μ. Βρετανίας, με πρόεδρο της οργανωτικής και επιστημονικής επιτροπής του συνεδρίου, τον ορθοπαιδικο Χρύσανθο Χρυσάνθου.

Την τελετή έναρξης των εργασιών, τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών κ.κ. Γεώργιος και Βασίλειος Αποστολόπουλος, ο  πρωτεργάτης της Μικροχειρουργικής στην Ελλάδα, ορθοπαιδικός κ. Π. Σουκάκος, ο Γενικός Διευθυντής του Ομίλου κ. Β. Μπαρδής, οι πρόεδροι των Επιστημονικών φορέων που συμμετείχαν στη διοργάνωσή του σεμιναρίου κ.κ Π. Γκιβίσης (ΟΤΕΜΑΘ), Π. Παπαδόπουλος (ΕΑΕ), Κ. Νάτσης ( ΑΠΘ), Σ. Φρόστικ ( παν. Λίβερπουλ) και πλήθος ιατρών.

Από το βήμα, ο επιστημονικός υπεύθυνος του σεμιναρίου αλλά και του Ιατρείου Ώμου – Αγκώνα του Ιατρικού Διαβαλκανικού, συνεργάτης του πανεπιστημίου του Λίβερπουλ, ορθοπαιδικός Χρύσανθος Χρυσάνθου, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι  σε αυτή την πρώτη διοργάνωση συμμετείχαν στην εκμάθηση της ασφαλούς αρθροσκόπησης, ορθοπαιδικοί και ειδικευμόμενοι από την Ελλάδα, τη Μ. Βρετανία, τη Σουηδία, την Τουρκία και την Κύπρο. Προανήγγειλε, ότι από την επόμενη χρονιά, θα συμμετάσχουν εκτός από τη Μ. Βρετανία, εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενοι από Γαλλία, Σουηδία κ.α, υλοποιώντας το όραμα του Ομίλου για τη δημιουργία Κέντρου Αριστείας αλλά και ευρωπαϊκού Εκπαιδευτικού Κέντρου του Ώμου – Αγκώνα, στο Ιατρικό Διαβαλκανικό.

Κηρύσσοντας τις εργασίες του συνεδρίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Δρ. Βασίλειος Αποστολόπουλος, απευθυνόμενος στον επιστημονικό υπεύθυνο της διοργάνωσης, ορθοπαιδικό και υπεύθυνο του Ιατρείου Ώμου Αγκώνα του Ιατρικού Διαβαλκανικού, Δρ. Χρύσανθο Χρυσάνθου, σημείωσε: «Είναι πραγματικά τιμή για εμάς να έχουμε τέτοιους επιστήμονες που προσδίδουν κύρος όχι μόνο στον Όμιλο του Ιατρικού Αθηνών, αλλά και στη χώρα μας».

Για τις εργασίες του συνεδρίου, ο Δρ. Αποστολόπουλος, μεταξύ άλλων τόνισε:

«Στον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών, έχουμε αναγάγει σε κύρια στρατηγική την οργάνωση και υποστήριξη κορυφαίων επιστημονικών συνεδρίων και σεμιναρίων, καθώς πιστεύουμε ακράδαντα ότι η προηγμένη εξειδίκευση απαιτεί συνεχή κατάρτιση. Μέσα από τέτοιου είδους επιστημονικές εκδηλώσεις, έχουμε την ευκαιρία να μαθαίνουμε, να μεταλαμπαδεύουμε, να σκεφτόμαστε και τελικά, να προσφέρουμε καλύτερη θεραπεία στους ασθενείς μας, το οποίο για εμάς, αποτελεί πάντα την πρώτιστη προτεραιότητα. Στόχος του Ιατρικού Διαβαλκανικού ήταν και είναι να καταστήσει τη συμπρωτεύουσα, σημείο αναφοράς για την υγεία στη Νοτιοανατολικής Ευρώπη και τα Βαλκάνια και ότι για τον Όμιλο του Ιατρικού Αθηνών, η Θεσσαλονίκη και το Ιατρικό Διαβαλκανικό, αποτελεί πόλο εξωστρέφειας και το εφαλτήριο της ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ στον Ιατρικό Τουρισμό».