2ο σεμινάριο Χειρουργική άνω Άκρου

2ο σεμινάριο Χειρουργική άνω Άκρου

Στο 2ο σεμινάριο «Χειρουργική άνω Άκρου: Αρθροπλαστική Ώμου – Αγκώνα»  σε πτωματικά παρασκευάσματα ( Με  πρακτική άσκηση και live surgery)  συμμετείχε ως εκπαιδευτής και πρόεδρος του Σεμιναρίου, ο ορθοπαιδικός, εξειδικευμένος στον ώμο και στον αγκώνα, Χρύσανθος Χρυσάνθου.

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στο περιοδικό του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου»,  «το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε με την πολύτιμη βοήθεια του οθοπαιδικού χειρουργού, Χρύσανθου Χρυσάνθου»…  «Οι αρθροσκοπικές τεχνικές γνώρισαν τεράστια πρόοδο, κυρίως εφαρμοζόμενες στην άρθρωση του γόνατος. Με την εφαρμογή της τεχνικής και στην άρθρωση του ώμου, αποδείχθηκε ότι η μέθοδος μπορεί να προσφέρει λύση σε πλήθος κακώσεων και παθήσεων του ώμου, με ιδιαίτερα ωφέλιμα χαρακτηριστικά για τον ασθενή, το χειρουργό αλλά και το σύστημα υγείας. Η ελαχιστοποίηση του χειρουργικού τραύματος και της απώλειας αίματος, ο σημαντικός περιορισμός του μετεγχειρητικού πόνου, η δυνητικά ταχύτερη επάνοδος στη δραστηριότητα, αλλά και η μείωση του χρόνου, ενδεχομένως και του κόστους νοσηλείας, συγκαταλέγονται στα πλεονεκτήματα της μεθόδου.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε για την εκπαίδευση νέων ιατρών στις συγκεκριμένες τεχνικές,  στις 20-22 Οκτωβρίου 2016 στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», με συνδιοργανωτές: Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Χεριού και Ορθοπαιδική και Τραυματολογική Εταιρεία Μακεδονίας – Θράκης, σε συνεργασία με την Πανεπιστημιακή Ορθοπαιδική Κλινική του νοσοκομείου  « Παπαγεωργίου»